top of page

Kulağa Kaçan

Kulağa Kaçan

Kulağa kaçan, halk arasında sıklıkla kulak böceği olarakda anılan, 12 mm – 20 mm uzunluğunda, ince yapılı, hızlı hareket eden kanatlı bir böcek türüdür. Uçma yeteneklerini bazı türleri çok nadir olarak kullanır.

Beslenme yelpazeleri çok geniş olan bu böcekler, gündüzlerini halı altlarında, tavanlarda, duvarlarda, çatlak ve gizli yerlerde, ıhlamur, fındık ve meyve veren ağaçlarda, yaprak altlarında geçirip, geceleri beslenmek ve yumurtlamak için aktif duruma geçerler. 2 gün içerisinde her bir dişi bulundukları ortalama 20 ile 80 yumurta bırakırlar. Pistirler, bulundukları her ortama parazit, bakteri, ve mikrop bırakırlar.

Ilık, nemli, karanlık ve çukur bölgelere olan düşkünlüklerinden dolayı insan kulağının içerisine bilinçsizce girdiklerini biliyoruz. İngiliz tarihini detaylı olarak incelediğimizde ise, bu böceklerin kulağın içerisine girdikten sonra, kulak zarını(!) ve insan kafa tasını(!) geçerek, beyin içerisine yumurtalarını yerleştirmelerinden dolayı adı da kulağa kaçan olarak bütün dillere yayılmıştır. Ancak kulak zarının yapısı itibariyle bu canlının zarı delerek veya yırtarak geçmesi mümkün değildir.

Bulunulan ortamda sadece bir tane kulağa kaçan böceği bile farkedilse, bu devamının olduğunun bir göstergesidir. Hızlı bir şekilde tedbir alınmaz ise, açılacak olan yumurtalar tüm alana yayılır ve bünyelerine aldıkları bakteri, mikrop, mantar ve virüsleri gezdikleri heryere dışkı, salya ve yumurta yolu ile direkt bulaştırırlar. Dolayısıyla, bir çok hastalığın sebebi veya tetikleyicisi konumundalardır.

Smyrna ilaçlama, bilimsel ve teknolojik gelişmeler sayesinde, kulağa kaçan alanında hızlı ve etkili mücadele yöntemlerine yer vermektedir. Kulağa kaçan ilaçlama hizmeti hakkında detaylı bilgi ve randevu almak için lütfen bizi arayınız.

© tasarım @crealtay

İletişim Hattı                 0 232 4573975

 İnönü Mah. 680/7 Sok. No: 12A-Buca / İzmir

  • Instagram
bottom of page